AF Belgium draagt bij aan de procesverbetering bij Brouwerij Dupont, producent van de beroemde bieren Moinette, Blanche du Hainaut…

AF Belgium kan bogen op een ruime ervaring met persluchtinstallaties bij ondernemingen die voedingsmiddelen produceren en komt tegemoet aan de strenge vereisten van deze sector. Brouwerij Dupont stelde dus al haar vertrouwen in de recentste RSW-compressoren met waterinjectie van AF Belgium om perslucht van onberispelijke kwaliteit te produceren tegen een zeer competitieve prijs.

af-belgium-brasserie-dupontMoinette, Blanche du Hainaut, Saison Dupont, Biolégère… het water komt ons in de mond bij het horen van de namen. Brouwerij Dupont, met vestiging in Tourpes (Henegouwen), produceert niet minder dan 27.000 hl van dit overheerlijke gerstenat. De filosofie van het familiebedrijf (4de generatie) steunt op het optimaal inzetten van materiaal, zonder te raken aan de traditionele productiemethodes van de roemrijke brouwerij.

Brouwerij Dupont investeert dus regelmatig in bijkomend productiemateriaal en een uitbreiding van de productieruimte. Vanuit haar streven naar uitmuntendheid doet ze al ruim 20 jaar een beroep op de specialist van de kwalitatieve perslucht AF Belgium om de onberispelijke productkwaliteit te vrijwaren.

Na een grondige analyse van de behoeften en de nieuwe vereisten van de brouwerij, ontwikkelde AF Belgium een oplossing op basis van de schroefcompressoren met waterinjectie van het RSW-gamma.

Het specifieke van deze gepatenteerde compressoren schuilt in de totale afwezigheid van olie bij het compressieprocédé. De beste manier om elk spoor van olie te voorkomen in de perslucht is immers om de olie volledig te bannen. Water, de meest natuurlijke grondstof op aarde, zorgt voor de smering, de koeling en de waterdichtheid van de compressiegroep.

De perslucht is dermate zuiver dat hij zonder enig risico in contact mag komen met het voedingsmiddel. Een essentiële kwaliteitswaarborg voor Brouwerij Brasserie Dupont.

De keuze van de onderdelen beantwoordt tevens aan de ecologische bekommernissen. Brouwerij Dupont produceert namelijk ook verschillende bio-bieren.

Met deze buitengewoon performante en competitieve installatie bevestigt AF Belgium eens te meer dat het oplossingen ontwikkelt op maat van de klantenbehoeften.