Maxima 75 Xtreme High Efficiency van AF Belgium: ongeëvenaarde energetische en milieu-efficiëntie voor grote persluchtcapaciteiten

Compresseurs-Maxima-75-Xtreme-High-EfficiencyHet gamma MAXIMA Xtreme High Efficiency schottencompressoren, dat persluchtspecialist AF Belgium op de markt brengt, werd ontworpen om energie te besparen en het milieu te beschermen. Het komt tegemoet aan vragen naar grote en constante persluchtvolumes gedurende lange periodes. Onder de mooie rode behuizing van deze compressoren gaat al de knowhow van de producent schuil.

De rechtstreekse koppeling van het compressorblok met de zeer efficiënte elektrische motor (IE4) verzekert dat elke kW door de motor geabsorbeerde elektrische energie optimaal wordt ingezet voor de productie van perslucht. Er gaat geen energie verloren via tandwielen of riemen van de aandrijving. Met een rotatie van slechts 1.000 tr/min bieden deze schottencompressoren de beste verhouding van elektrisch geabsorbeerde kW per geproduceerde m³/min perslucht. De compressiekamer maakt gebruik van twee oliegesmeerde glijbussen, wat een belangrijke energie- en onderhoudskostenbesparing oplevert tegenover de vele (kogel)lagers in de standaard schroefcompressoren.

De MAXIMA Xtreme High Efficiency compressoren beperken verder het olieverbruik met een derde en hebben slechts half zoveel smeermiddel nodig in vergelijking met traditionele schroefcompressoren. De uitstekende persluchtkwaliteit wordt gewaarborgd door het meertrappen-olieafscheidersysteem (minder dan 1 ppm olieresten) en het filtersysteem met een efficiëntie van 99,99 %.

De compressoren werden ontworpen om meer dan 100.000 werkuren te draaien. Hun levensduur en duurzaamheid zijn ongeëvenaard, wat aanzienlijke besparingen op de lange termijn inhoudt. Ook op het gebied van het onderhoud blijven de tussenkomsten beperkt tot het minimum met dank aan de constructie van de compressor. De afwezigheid van lagers resulteert in aanzienlijk minder onderhoudskosten. Men hoeft enkel de olie te verversen, de lucht- en oliefilter te reinigen of vervangen en de radiator te reinigen.

Als kers op de taart kan AF Belgium de compressoren uitrusten met een warmterecuperatiesysteem om proces- of sanitair water te verwarmen. De ‘warmterecuperatiekit’ wordt volledig ingewerkt in de oliekoeling van het circuit, zodat de unit onafhankelijk blijft van de controle van de olietemperatuur en beschermd blijft tegen elke mogelijke storing, zoals een beperking van het waterdebiet of oververhitting.

De compressoren van het Maxima 75 Xtreme High Efficiency gamma, die AF Belgium op de markt brengt, vormen dus de ideale keuze om tegemoet te komen aan uw basisbehoefte aan perslucht, terwijl ze een grote energiebesparing opleveren, het milieu beschermen en uitstekende prestaties leveren.