AF Belgium stelt zijn expertise ten dienste van Calyos, de Waalse fabrikant van ‘loop heat pipes’ voor elektronische componenten, die gelauwerd werd op de CES INNOVATION AWARDS in Las Vegas

AF Belgium - SLDK-I frontal lightAF Belgium kan bogen op een ruime ervaring met persluchtinstallaties bij productiebedrijven van elektronische componenten. Hun gerenommeerde knowhow en hun kwalitatieve oplossingen beantwoorden aan de strenge vereisten binnen de sector.
Geen wonder dus dat Calyos, de specialist van de passieve koeling voor elektronische componenten en erkend voor zijn 100% geruisloze oplossingen voor computers, AF Belgium koos als partner.

De onderneming Calyos, met hoofdzetel in Jumet (Waals Gewest), stak de informaticareuzen de loef af. Ze werd op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas, de grootste innovatiebeurs ter wereld, bekroond in de categorieën ‘Computer Hardware’ en ‘Gaming’.
Calyos ontwikkelde een geruisloos en wereldwijd volstrekt uniek koelsysteem. Het passieve systeem berust op geen enkele mechanische actie, bevat geen ventilator, pomp of water en is precies daardoor buitengewoon betrouwbaar en duurzaam.

Om dit succes te bereiken omringt Calyos zich met de beste partners. Logisch dat de onderneming zich richtte tot AF Belgium voor de productie van haar ‘oilfree’ perslucht. In de sector van koeling van elektronische componenten mag de luchtkwaliteit namelijk geen enkel gebrek vertonen.

Na een grondige analyse van de behoeften van Calyos, ontwikkelde AF Belgium een oplossing voor de productie van olievrije lucht zonder enige onzuiverheden, zoals vereist in het lastenboek van de onderneming.
De keuze van de componenten gebeurde eveneens met oog voor de energie-efficiëntie, want om te overleven in zijn vakgebied moet Calyos de kosten optimaal beheersen.

Met deze buitengewoon performante en competitieve installatie bevestigt AF Belgium eens te meer dat het oplossingen aanbiedt op maat van de specifieke behoeften van de klantenkring.