Uitbreiding van het gamma Blade compressoren

Mattei Blade 22i Plus CompressorUitbreiding van het gamma Blade compressoren: 
hoog kwalitatieve luchtkwaliteit voor een zeer competitieve prijs!

Verder bouwend op de uitstekende resultaten met de Blade 4-11 modellen, commercialiseert AF Belgium nu de nieuwe reeks Blade 15-22 mediumpower compressoren. Die schottencompressoren werden speciaal ontworpen om te beantwoorden aan de vereisten voor toepassingen die een zeer hoge luchtkwaliteit vergen. Ze vormen een buitengewoon performante en competitieve oplossing voor kleine en middelgrote ondernemingen.

De meest recente Blade 15-22 compressormodellen die AF Belgium als specialist van de perslucht op de markt brengt, worden gekenmerkt door een opvallend compact design en geavanceerde technologie. Dit verzekert hen een uitstekende prijs-kwaliteit-prestatieverhouding.

Onder hun mooie rode behuizing gaat al de knowhow van de producent schuil. Die focuste op meer functionele voorzieningen binnenin en beperkte zoveel mogelijk het aantal gefabriceerde onderdelen. Het resultaat? Hoogwaardige compressoren zonder toegevingen op het gebied van de opvallend compacte behuizing.

De IP 55 klasse F motor en de compressor worden verbonden door een rechtstreekse koppeling, om een zeer stille werking zonder trillingen en zonder vermogensverlies te verzekeren. Bovendien blijft het energieverbruik daardoor aanzienlijk beperkt in vergelijking met rotatiecompressoren die gebruik maken van mechanische of drijfriemkoppelingen.

Deze nieuwe reeks Blade compressoren bestaat in drie vermogens (15, 18 en 22 kW) en levert een vrij luchtdebiet van 2,02 tot 3,74 m³/min, onder een werkingsdruk van 8 tot 13 bar.

Verder bieden deze nieuwe modellen tevens perspectieven voor personalisering. Naast de basisversie werd een versie met variabele snelheid ontwikkeld. Nog een andere versie omvat een kit voor warmterecuperatie, naadloos geïntegreerd in het oliekoelsysteem. De warmte die vrijkomt bij het samendrukken kan zo gebruikt worden om industrieel of sanitair water te verwarmen. De PLUS versie vormt dan weer de ideale oplossing om te beschikken over een complete persluchtcentrale met minieme afmetingen en conform de milieunormen. Ze combineert een koeldroger met rechtstreekse expansie op milieuvriendelijk gas en een reservoir.

De nieuwe Blade 15-22 compressoren zijn eveneens goed uitgerust met controlefuncties, zoals het hoogtechnologische ‘MaestroXB’-systeem met grafische display. Daarmee kan de gebruiker op elk moment een hele reeks werkingsparameters nakijken. Dit eenvoudige en intuïtieve systeem past de werking van de compressor aan in functie van de vereisten van het aangesloten persluchtnetwerk en beheert de afwijkingen.

Met deze nieuwe, uiterst krachtige en competitieve Blade 15-22 schottencompressoren bevestigt AF Belgium nogmaals dat zijn productgamma tegemoet komt aan alle behoeften van zijn klantenkring op het gebied van kwalitatieve perslucht.