Nieuw gamma TopTwin adsorptiedrogers zonder warmtegeneratie

toptwinNieuw gamma TopTwin adsorptiedrogers zonder warmtegeneratie. Het nieuwe gamma adsorptiedrogers zonder warmtegeneratie van TopTwin, dat wordt gecommercialiseerd door AF Belgium, werd ontworpen om op een continue en zuinige manier droge perslucht te leveren. Het gamma verzekert een dauwpunt onder druk van -40°C voor een constant debiet dankzij twee alternerend werkende kolommen onder druk. AF Belgium, de persluchtspecialist, stelt dit gloednieuwe gamma TopTwin adsorptiedrogers zonder warmtegeneratie voor op Maintenance 2016 in Antwerp Expo (Stand A2026).

Het drogen van perslucht door adsorptie ‘zonder warmtegeneratie’ gebeurt door een droogmiddel dat de aanwezige waterdamp in de lucht adsorbeert. Het regenereren van dit droogmiddel wordt verzekerd door het ‘spoelen’ met droge lucht, die wordt verkregen aan de uitgang van de droger. Wanneer de eerste kolom in werking is (bij werkingsdruk), bevindt de tweede zich in de regeneratiefase (bij atmosferische druk).

Deze TopTwin adsorptiedrogers zonder warmtegeneratie lenen zich voor alle toepassingen, waar hoog kwalitatieve perslucht nodig is voor een dauwpunt van - 40°C onder druk en een debiet tot 770 Nm3/h. Ze vergen geen warmte en verbruiken nauwelijks 20 W per m³ perslucht.

Ze onderscheiden zich door hun ontwerp en de kwaliteit van hun componenten, die een optimale betrouwbaarheid en robuustheid verzekeren. Hun kleine behuizing en hun bedieningselementen verlenen hen een groot installatiegemak. De locatie van de verschillende componenten en interfaces zorgt bij deze drogers voor een eenvoudig gebruik en onderhoud.

Het TopTwin gamma is standaard uitgerust met drie filters (twee voor het zuiveren van de lucht aan de ingang en een derde voor het verwijderen van stof aan de uitgang), een algemene by-pass (waardoor de droger volledig kan afgescheiden worden voor onderhoud), twee thermische expansieventielen en de MICROFLOW II koffer voor het onderdrukken van het ingangsdebiet (compressoren met vast of variabel debiet) of de vochtigheid.

Met deze nieuwe TopTwin adsorptiedrogers zonder warmtegeneratie, bevestigt AF Belgium normaals dat de producten die het verdeelt tegemoet komen aan alle behoeften van de klantenkring op het gebied van kwalitatieve perslucht.