Nieuw gamma DEiTech vriesdrogers levert droge en budgetvriendelijke lucht!

De nieuwe generatie DEiTech vriesdrogers werd ontworpen om op een gecontroleerde en zuinige manier droge perslucht te leveren voor uw productie. Het gamma, dat wordt gecommercialiseerd door AF Belgium, geeft een nieuwe betekenis aan het concept van thermische opslag en biedt een uiterst performante, zuinige en ecologische oplossing.

Het nieuwe gamma DEiTech vriesdrogers, dat AF Belgium - de specialist van de perslucht - op de markt brengt, wordt gekenmerkt door een robuust ontwerp en een opmerkelijke efficiëntie. De DEiTech drogers omvatten tal van innovaties, die werden gepatenteerd door de fabrikant.

DEiTechDankzij hun Impulse technologie passen de DEiTech vriesdrogers zich aan in functie van de werkelijke productiebehoeften, zodat het elektriciteitsverbruik vermindert naargelang het te drogen luchtdebiet. Ze zijn uitgerust met sensoren in het koel- en het persluchtcircuit. Die helpen de microprocessor de meest efficiënte en energiezuinige werking te kiezen in functie van de specifieke werkomstandigheden. Voor grote en middelgrote debieten werkt de volstrekt waterdichte koelcompressor onafgebroken en maakt hij gebruik van de Impulse technologie om de droogcapaciteit te regelen. Voor lagere debieten werkt hij in ON/OFF-modus voor een maximale betrouwbaarheid en zuinigheid van het systeem. De overtollige koelcapaciteit wordt aangewend om de alles-in-één wisselaar af te koelen, die dan als thermisch opslagmedium functioneert.

De Impulse koeltechnologie combineert dus de impulsgestuurde regeltechnologie van het koeldebiet (controle van de koelcapaciteit voor middelgrote en grote debieten) aan het principe van thermische opslag (voor lagere persluchtdebieten) en verzekert zo een maximum aan energiebesparing en het laagste dauwpunt.

Alle DEiTech drogers zijn voorzien van geavanceerde elektronische microprocessoren die tal van functies van het apparaat controleren, zoals het intelligente beheer van de condensatieafvoer en het beheer van de alarmen en de onderhoudsbeurten. Ze kunnen tevens aangesloten worden op het RS-485 Modbus supervisiesysteem of een On/Off-afstandsbediening.

De maximale temperatuur van de perslucht-inlaat bedraagt 70 °C voor de modellen van maximum 8 m3/min en 60°C voor de modellen met een hoger debiet, steeds bij een maximale omgevingstemperatuur van 50°C. De maximale werkingsdruk bedraagt 16 bar.

De modulaire 3-in-1 structuur van de innovatieve warmtewisselaar in aluminium (patentaanvraag loopt) omvat een lucht/lucht warmtewisselaar, een verdamper en een afscheider. Dankzij de toegepaste technologie biedt deze wisselaar een hogere thermodynamische efficiëntie en verzekert hij minimale drukverliezen wat de perslucht betreft (gemiddeld 0,09 bar). De potentiële energiebesparing loopt op tot 80% in vergelijking met klassieke drogers.

De nieuwe DEiTech vriesdrogers worden vooral gekenmerkt door een makkelijke plaatsing, een robuust en betrouwbaar ontwerp, een vlotte toegang tot de verschillende onderdelen voor onderhoud en – boven alles – een lager energieverbruik. Al deze aspecten samen vertegenwoordigen voor de klant vanzelfsprekend een forse financiële besparing en een gevoelige daling van de CO2-uitstoot.