Nieuw gamma Blade compressoren: Perslucht voor een zeer competitieve prijs!

Het nieuwe gamma Blade schottencompressoren, verdeeld door AF Belgium, is een schot in de roos. Uitzonderlijke prestaties gecombineerd met een stille werking en vooral een ongeëvenaard efficiënt energieverbruik resulteren in een niet te evenaren concept. Door hun compacte behuizing en hun uitstekende geluidsdemping (62db(A)) zijn het bijzonder discrete compressoren, die zich lenen voor elk kleinschalig proces. Het gamma Blade schottencompressoren werd ontworpen voor toepassingen van 4 tot 7KW.

Het meest recente gamma compressoren gecommercialiseerd door AF Belgium, de specialist van de perslucht, wordt gekenmerkt door een opvallend compact design en een volkomen betrouwbare oplossing voor uw perslucht behoeften. Onder de mooie rode geluidsarme behuizing van de Blade compressoren gaat een 100 jarige knowhow van de producent schuil.

mattei-bladeDe Blade compressoren zijn schottencompressoren, deze compressor is voorzien van een stator waarbinnen een excentrisch opgestelde rotor draait. De schotten die uit de radiaal aangemaakte groeven schuiven worden voortdurend tegen de statorwand gedrukt door de centrifugale kracht. Omwille van de aanwezigheid van enkel centrifugale krachten behoeven deze compressoren geen rollagers. Mede door de hoge kwaliteit van de aangewende materialen voor de schotten en glijlagers, resulteert dit in een vrijwel onbeperkte levensduur.

Een simpel design en inventief ontwerp van het Blade gamma uit zich in een eenvoudig en snel kostenbesparend preventief onderhoud en bovendien heeft u ook een minimum aan installatieruimte nodig.

De luchtkwaliteit wordt verzekerd door een olieafscheidingsysteem op verschillende niveaus. Dit beperkt de aanwezige restolie in de perslucht tot minder dan 3 mg/m³. De Blade compressoren onderscheiden zich door hun betrouwbaarheid, zelfs in zeer veeleisende omstandigheden. De rotatiesnelheid van de compressoren bedraagt minder dan 1/5 tot 1/3 van die van een traditionele schroefcompressoren een zelfde vermogen. Naast de betrouwbaarheid zorgt deze lagere rotatiesnelheid voor een substantiële beperking van het energieverbruik en geluidsniveau. De twee volledig in aluminium uitgevoerde radiatoren van het koelsysteem dragen verder bij tot de efficiënte behandeling van de perslucht.

Met hun uitgesproken eigentijdse design, hun kleine behuizing en hun prima geluidsdemping lenen deze nieuwe Blade compressoren zich uitstekend voor elke werksituatie. De Maestro XB control unit zorgt voor een optimale werking van de Blade compressor. Bovendien zijn verschillende programmeringsniveaus mogelijk en biedt de unit specifieke werkings operandi.

Het nieuwe gamma Blade compressoren bestaat in drie vermogens (4, 5,5 en 7,5 kW) en levert een FAD van 0,62 tot 1,10 m³/min bij een werkingsdruk van 8 tot 13 bar. En dit met een verbruik dat tot 20% lager ligt dan zijn concurrenten. Een bijkomend reservoir is tevens verkrijgbaar. In de nabije toekomst wordt het gamma uitgebreid met het Blade SE model, uitgerust met een reservoir en luchtdroger.

Met deze nieuwe, uiterst krachtige en competitieve Blade schottencompressoren bevestigt AF Belgium de opmars van schottencompressoren in de persluchtmarkt. Met deze reeks compressoren kunnen wij nu ook de kleinere KMO een solide en hoogwaardige economische oplossing bieden voor het opwekken van hun perslucht.