Energy Saving

Optima Compressor

Dankzij hun snelheidsregeling passen de Optima compressoren hun debiet automatisch aan in functie van de behoefte van uw luchtnetwerk. Zo optimaliseren ze het energieverbruik en beperken ze maximaal de impact op het milieu. De verbruikte energie voor elke geproduceerde m³ perslucht ligt beduidend lager dan bij traditionele sturingen. De energiebesparing loopt op tot bijna 35 % in vergelijking met een klassieke compressor. Deze oplossing vermijdt tevens intensiteitspieken en de mechanische beperkingen van het opstarten, zodat het geïnstalleerde materiaal optimaal rendeert.

Het bedienings- en controlesysteem met MaestroXS microprocessor past de werkwijze van de Optima compressoren automatisch aan in functie van het gevraagde persluchtprofiel door het systeem waarop ze aangesloten zijn. 

Nog enkele eigenschappen, die de energiezuinigheid van de Optima compressoren bevorderen:

  • Ruim bemeten voorfilter, die de vroegtijdige verstopping van radiatoren en luchtfilters voorkomt
  • Extreme beperking van de meegenomen olie in de perslucht dankzij een hoog kwalitatieve olie-luchtafscheider minder dan 3 ppm.
  • Integratie mogelijk van een luchgekoelde persluchtdroger (versie PLUS).
  • Eenvoudig onderhoud dankzij de vlotte toegankelijkheid van alle onderdelen en toebehoren van de compressor
  • Gecentraliseerd beheer van maximum 16 compressoren met Concerto, voor nog meer energiebesparing (tot 35 %) en een gewaarborgde aanvoer van perslucht 
  • Volledig geïntegreerde warmterecuperatiekit gemonteerd ophet oliekoelcircuit om water op te warmen voor industrieel of sanitair gebruik. Hiermee kan men tot 80% van de opgenomen energie door de compressor recupereren. 

Meer informatie in de catalogus Energy Saving Serie

Maxima Compressor

De schottencompressoren van de Maxima serie koppelen prestaties aan een stille werking en vooral een onklopbare energiezuinigheid. Dankzij hun proportionele aanzuigklep, kunnen deze compressoren werken met een constante druk zonder luchtreservoir. Het luchtdebiet past zich automatisch aan in functie van de vraag van het systeem.  

Het geometrische ontwerp van de compressorunit, het formaat en de kwaliteit van de materialen, componenten en accessoires van de Maxima serie werden grondig bestudeerd. Maar het is vooral de lage rotatiesnelheid tot 1000 t/m die de doorslag geeft voor hun energie-efficiëntie. Deze lage frequentie zorgt tegelijk voor minder trillingen, slijtage en geluidsproductie. Al deze voordelen vertalen zich in beperkte onderhoudskosten, een lange levensduur en een beperkte geluidsoverlast.

Bovendien zijn de Maxima compressoren uitgerust met zeer efficiënte IE3 elektrische motoren, die grote energiebesparingen verzekeren.

Nog enkele eigenschappen, die de energiezuinigheid van de Maxima compressoren bevorderen:

  • Koelventilator met twee snelheden om de olietemperatuur te regelen
  • Cyclonische condensafscheider
  • Gecentraliseerd beheer van maximum 16 compressoren met Concerto, voor nog meer energiebesparing (tot 35 %) en een gewaarborgde aanvoer van perslucht 
  • Volledig geïntegreerde warmterecuperatiekit in het oliekoelcircuit om water op te warmen voor industrieel of sanitair gebruik. Hiermee kan men tot 80% van de opgenomen energie door de compressor recupereren.

Het bedienings- en controlesysteem met MaestroXS microprocessor kan één of meerdere compressoren efficiënte en zuinig aansturen, om precies de door het systeem gevraagde hoeveelheid perslucht te produceren. Het is voorzien van krachtige programma’s en controlesystemen die de werking en afwijkingen in real time analyseren. 

Meer informatie in de catalogus Energy Saving Serie